perjantai 11. syyskuuta 2015


003
SUURUSTAMINEN



Olemme koulussa tehneet tähän mennessä kahta eri kiisseliä. Toinen oli maitokiisseli, kun taas toinen oli marjakiisseli. Samana päivänä kun olimme tehneet maitokiisselin, teimme kerroskiisselin maitokiisselistä, sekä marjakiisselistä, jonka olimme sitä edeltävänä päivänä tehneet. Luokkani pojat ovat myös tehneet sitruunakiisselin, joka oli myös todella hyvää.


KOKONESTESUURUSTUS

Kokonestesuurustuksessa laitetaan kattilaan kaikki aineet ja sekoitetaan aineita, kunnes seos sakenee ja kiehahtaa. Seos on valmis, kun se pulpahtaa kerran. Kiisselin päälle laitetaan sokeria, jolla estetään kiisselin kuortuminen.

MAITOKIISSELI

Maitoa  1l
------------------------------------------
Maissitärkkelystä 0,5kg
------------------------------------------
Sokeria 0,15kg
------------------------------------------
Makuaineita:
Vaniljaa, kanelia, kookoshiutaleita,
kaakaojauhetta,mantelijauhetta jne.
------------------------------------------
Koristeeksi:
Marjoja ja hedelmiä, keksejä,
raastettua suklaata, kookoshiutaleita jne.
------------------------------------------

Valmistus:

Pane kaikki aineet teräskattilaan
ja saosta kiisseli kokonestesuurustuksella.
Sekoita koko ajan, kuten esim. puuhaarukalla
pohjaa myöten, ettei kiisseli pala pohjaan.

(Ohje on kirjasta Ruoanvalmistuksen käsikirja)


OSANESTESUURUSTUS
Osanestesuurustuksessa suurus sekoitetaan pieneen määrään kylmää nestettä. Kattilaan laitetaan muut aineet. Suurus lisätään ohuena nauhana hyvin sekoittaen muiden aineiden sekaan, kunnes muut aineet ovat kiehahtaneet. Kiisseli on valmis, kunnes se on pulpahtanut kerran.


MANSIKKAKIISSELI


Pakastemansikoita  2kg
------------------------------------------
Vettä tai mehua 5l
------------------------------------------
Sokeria 1kg
------------------------------------------
Perunajauhoja 0,2-0,3kg
------------------------------------------
Vettä 0,8l
------------------------------------------

Valmistus:

Leikkaa jäiset mansikat vihannesleikkurin
viipaleterällä viipaleiksi. Pane GN-vuokaan.
Kuumenna vesi tai mehu ja sokeri kiehuvaksi.
Saosta kylmään veteen sekoitetuilla peruna-
jauhoilla. Anna kiehahtaa. Kaada kuuma
kiisseli jäisten marjojen päälle. Peitä
kiisseli kelmulla.


(Ohje on kirjasta Ruoanvalmistuksen käsikirja)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti