perjantai 25. syyskuuta 2015


005

MUREKEMASSA

Jauhelihapyörykät, uunissa kypsennettynä


Vettä 0,5l
-------------------------------------
Korppujauhoja 0,2kg
-------------------------------------
Sipulia 0,2kg
-------------------------------------
Kananmunaa 0,2kg
-------------------------------------
Suolaa 0,02l (hienonnettu, freesattu)
-------------------------------------
Aromisuolaa 0,04l
-------------------------------------
Pippuriseosta 0,04l
-------------------------------------
Jauhelihaa 2kg
-------------------------------------
Turvota vesi ja korppujauho yleiskoneen kulhossa.
Lisää jäähtynyt sipuli. Sekoita massa tasaiseksi ja
lisää kananmunat. Sekoita. Lisää mausteet. Sekoita.
Lisää jauheliha ja sekoita sen verran, että massa on
hyvin sekaisin. Älä sekoita enempää kuin on tarpeen.
Tee koepulla ja kypsennä se joko uunissa (10min.
225C:ssa) tai paistinpannulla. Tarkista maku ja
rakenne. Pyörittele pyörykät ja aseta ne pellille,
jonka pintaan on sivelty hieman öljyä. Kypsennä
pyörykät uunissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti