lauantai 29. elokuuta 2015

002

HIIVATAIKINAT


 Hiivataikinasta tehdään yleensä sämpylöitä, patonkeja sekä muita leipiä, pullaa, viinereitä, sarvia, pizzaa sekä munkkeja. En ole itse hiivataikinasta tehnyt kuin sämpylöitä ja pullaa. Sämpylän resepti
  • 5 dl vettä tai maitoa
  • 1 pala tuore hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1-2 rkl sokeria tai siirappia
  • 5 dl grahamjauhoja
  •  6-8 dl velhäjauhoja
  • 50-75 g kädenlämpöistä margariinia 
Pullataikinan resepti
  • 5 dl maitoa
  • 1 pala tuorehiivaa
  • 1 muna
  • 2 tl suolaa
  • 1 ½-2 dl sokeria
  • 15-16dl (noin 1,2kg) puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 150-200g margariinia tai voita
  • mausta halutessasi 1 rkl kardemummalla
 (Molemmat ohjeet otettu Hiivalla Hyvää- vihkosta)
 
 
 



x Tessa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti